daluur Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. ideal Created with Sketch. Instagram Icon Created with Sketch. piekuur Created with Sketch. Created with Sketch. Twitter Created with Sketch. visa Created with Sketch.

Duiken

Duiken is een belevenis voor ontdekkingsreizigers van 8 tot 88 jaar. Het is een van de snelst groeiende, avontuurlijke sporten ter wereld, en daar is een reden voor ...

De laatste jaren is duiken veiliger geworden en makkelijker toegankelijk. Iedereen kan tegenwoordig de boeiende onderwaterwereld ontdekken, gewichtloos zweven en genieten van het prachtige leven tussen de vissen. 

TODI creëerde in Beringen, België een unieke ervaring waarbij bezoekers actief en emotioneel betrokken raken. Bij TODI is het mogelijk om in optimale en veilige omstandigheden te duiken tussen een bijzondere samenstelling van ‘s werelds mooiste tropische zoetwatervissen. We zullen ruim 30 verschillende soorten vissen hebben en in totaal meer dan 2.200. Onze vissen zwemmen, schuilen en broeden tussen levensechte decorelementen zoals grotten, een mijngang, autowrakken en zelfs een onderwatercafé. Dat maakt van TODI de meest verrassende indoor duiklocatie in Europa. Kortom, de ultieme duikbeleving!

Wat houdt zo’n TODI-duikbeleving praktisch in?

Als je een geldig duikbrevet hebt, dan kun je via deze website gewoon een duik reserveren, alleen of in groep. Heb je nog nooit gedoken, maar wil je het graag leren? Dan ben je van harte welkom voor een opleiding bij de TODI-school. Of eerst een initiatie, om het eens te proberen. Dat kan natuurlijk ook.

Als je online reserveerde, meld je dan aan bij de onthaalbalie op het tijdstip dat vermeld staat op je toegangsticket. Je kunt uiteraard ook zonder te reserveren naar TODI komen in de hoop dat er nog plaats is in het bad. Breng sowieso elke keer je brevet mee en je verzekeringsbewijs. Als je (nog) geen verzekering hebt, dan kun je dat bij TODI voor 5 euro in orde brengen. Ook vragen we je te bevestigen of je medisch geschikt bent om te duiken.

Je krijgt van ons een gekleurd polsbandje. Dat geeft je gedurende 2 uur toegang tot de ‘Experience Zone’, waar de onderwaterpret begint.
Draag je polsbandje altijd zichtbaar en wees er fier op! Dat is helemaal terecht. 

Eerst kom je in de kleedkamers. Je doet je zwemkleding aan en laat je andere spullen achter in een locker die je kunt openen en afsluiten met je polsbandje. Dan ga je blootsvoets met de trap of de lift naar de vierde verdieping, richting duikbassin of instructiebad. Als je eigen duikmateriaal hebt, dan neem je dat mee.

Door het voetbad, onder de douche en dan je materiaal ontsmetten. Dat doe je door het onder te dompelen in de wasbak en grondig na te spoelen in de spoelbak of onder de douche.
Gehuurd materiaal kun je afhalen in de verhuurzone. 

Op deze website vind je het document 'Wat er in ons huis zoal mag'. Daarin staat welk eigen materiaal je mag meebrengen en wat je beter thuislaat.

Omdat de binnenkant van een trimvest nooit helemaal ontsmet kan worden, vragen we aan iedereen om enkel trimvesten of BCD van TODI te gebruiken. Dat is nodig om infecties te vermijden, eventuele ziektes buiten te houden en om onze biologische filterinstallatie zo weinig mogelijk te belasten. Ook een duikfles en lood krijg je van ons.

Voor je met je volledige duikuitrusting het water ingaat, vragen we je om nog eens onder de douche te passeren. Dat vinden onze vissen fijn. En voor de ontwaseming van je duikmasker gebruik je de biologisch afbreekbare producten die we speciaal daarvoor aankopen.

Na je duik plaats je de fles, het lood, het trimvest of BCD en alle eventueel gehuurde materiaal terug waar je het gevonden hebt. Daarna kleed je je weer om in de kleedkamers op het gelijkvloers en je deponeert je polsbandje in de daartoe voorziene bus. Doe je dat binnen de termijn van 2 uur (zoals gereserveerd) dan kun je onmiddellijk gaan nagenieten van je duik, in de Duikersbar of in onze Brasserie. Als je langer dan 2 uur in de ‘Experience Zone’ bleef (omdat het er zo leuk was), dan betaal je € 10 per begonnen kwartier bij. Goede afspraken maken goed vrienden.

Wij kijken alvast erg uit naar je komst en we wensen je fantastische duiken toe!

Het TODI-team

 

 

 


x

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en krijg als eerte onze exclusieve aanbiedingen!

Wanneer je je aanvraag verstuurt, ga je akkoord met de verwerking van je gegevens zoals vermeld in ons privacybeleid, wij hechten veel belang aan je privacy.