daluur Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. ideal Created with Sketch. Instagram Icon Created with Sketch. piekuur Created with Sketch. Created with Sketch. Twitter Created with Sketch. visa Created with Sketch.

TODI Photo Academy

Niveau 1: "Workshop voor starters"

Ben je net begonnen met de (onderwater)fotografie? Of ben je al een tijdje bezig, maar vallen de resultaten tegen? Dan is deze workshop op jouw maat gesneden.

Onder water zijn de omstandigheden totaal anders dan boven de waterspiegel.

De automatische stand van ons fototoestel gaat dan de mist in en het resultaat zijn vaak foto’s die te blauw of groen zijn, geen contrast hebben, niet scherp zijn of waar het beeld helemaal niet overeenkomt met wat je voor ogen had.

Datum : TBC
Bevestigd vanaf 4 deelnemers

Meer info

 

Niveau 2: “Compositie en belichting”

Voor fotografen die al wat ervaring hebben en de basisprincipes van fotografie beheersen of de workshop niveau 1 gevolgd hebben.

Grote meesters zoals Rubens, Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer, Leonardo da Vinci of Michelangelo wisten het in een ver verleden reeds, een schilderij stond of viel met waar de onderwerpen in beeld gebracht werden en hoe het licht op het doek viel. In fotografie is dat net hetzelfde. Een foto heeft een goede compositie en de juiste belichting nodig. Wil je meer te weten komen over o.a. dieptewerking, perspectief, de gulden snede, diagonalen en andere compositieregels, dan is de workshop Compositie en belichting iets voor jou.

Datum: TBC
Bevestigd vanaf 4 deelnemers

Meer info

Niveau 2: "Snootfotografie"

Fotografen die al wat ervaring hebben en de basisprincipes van fotografie beheersen of de workshop niveau 1 gevolgd hebben.

Je hebt ze vast en zeker al gezien, die foto's met zwarte achtergrond, waar het onderwerp prominent in beeld staat en waar de kleuren van je scherm afspatten. Deze foto's zijn met een snoot gemaakt.

In de workshop snootfotografie kom je alles te weten over hoe je deze manier van fotograferen moet aanpakken en welke mogelijkheden je ermee hebt, want snoots worden niet alleen bij macrofotografie gebruikt. Je kan er heel wat creatieve dingen mee doen!

Datum: TBC
Bevestigd vanaf 4 deelnemers

Meer info 

 

Niveau 2: “Speciale technieken voor creatieve fotografie”

Fotografen die al wat ervaring hebben en de basisprincipes van fotografie beheersen of de workshop niveau 1 gevolgd hebben.

Fotografie heeft zich sinds de komst van het digitale tijdperk sterk ontwikkelt.

Steeds meer duikers fotograferen en internet barst bijna uit zijn voegen met mooie foto's.  Is er dan nog wel ruimte voor nog meer foto's en hoe val je op? 

In de workshop Speciale technieken voor creatieve fotografie krijg je verschillende manieren uitgelegd hoe je je beelden anders kan maken en hiermee origineler uit de hoek kan komen.

Datum: TBC
Bevestigd vanaf 4 deelnemers

Meer info


Niveau  3: Voorbereiding op shoot-out wedstrijden

Heb je al enige ervaring en zou je graag eens deelnemen aan een fotowedstrijd zoals het Belgisch of Nederlands kampioenschap onderwaterfotografie? Of heb je al wel eens meegedaan, maar vielen de resultaten wat tegen?

Bij deze workshop krijg je een inkijk hoe gerenommeerd fotograaf Filip Staes het aanpakt. Met zijn meer dan 20 jaar ervaring in wedstrijden heeft hij heel wat kennis opgedaan die hij je aan de hand van vele tips doorgeeft.  Hiermee ga je ongetwijfeld betere resultaten halen.

Datum: TBC
Bevestigd vanaf 4 deelnemers

Meer info

 

Niveau 3: beeld-op-beeld fotografie

Fotografen die al wat ervaring hebben en de basisprincipes van fotografie beheersen of de workshop niveau 1 gevolgd hebben. 

Beeld-op-beeld foto's werden reeds in het analoge tijdperk gemaakt. Het is geen nieuwe techniek, maar sinds de komst van het digitale tijdperk moet het filmpje niet meer teruggedraaid worden en zijn er veel meer mogelijkheden. Door twee foto's over mekaar te plaatsen maak je een derde beeld. Op deze manier kan je onder andere meer invulling geven aan de achtergrond. Bij onderwaterfotografie wordt er vaak een macrobeeld gecombineerd met een groothoekbeeld, maar er zijn nog meer opties. Twee macro foto's of twee groothoek foto's bijvoorbeeld. Voeg daar dan lange sluitertijden, kleurfilters of ander technieken aan toe en je foto's worden spectaculair. De mogelijkheden reiken zo ver als je creativiteit.  In deze workshop krijg je een aantal ideeën aangereikt en leer je hoe de verschillende technieken tot stand komen.

Datum: TBC

Bevestigd vanaf 4 deelnemers
Meer info

Individuele begeleiding

Kan je je moeilijk vrijmaken voor de groepsworkshops of verkies je er voor om op een one-to-one basis te werken, dan is een individuele begeleiding de beste manier om snel vooruitgang te boeken.

Of je nu nog maar net start met onderwaterfotografie, al wat ervaring hebt of zelfs een doorwinterd fotograaf bent, met een persoonlijke aanpak boek je het snelst resultaten.

Datum: in overleg te bepalen
Geen minimum aantal deelnemers vereist

Meer info

 

 

Over Filip Staes:
De duikcarrière van Filip begon 28 jaar geleden. Enkele jaren later werd hij door de onderwaterfotografie microbe gebeten  toen hij met een gehuurde Nikonos zijn eerste foto’s in de Rode Zee maakte. De eerste wedstrijden in 2000 waren succesvol en inmiddels heeft hij meer dan 170 nationale en internationale podiumplaatsen behaald.

Enkele van zijn grootste prestaties zijn: 3 x Belgisch kampioen en 4 x fotograaf van het jaar (2014, 2016, 2018, 2019), winnaar van het Nederlands kampioenschap (2016), eerste plaats creatieve visie bij Ocean Geographic in Australië (2018), de David Doubilet prijs (2015) en de Jim Church prijs (2013) voor uitmuntendheid  en creativiteit in de fotografie bij Beneath The Sea (USA) en een derde plaats in de categorie visportret op het CMAS Wereldkampioenschap Onderwaterfotografie (2019).

Filip houdt ervan om zijn kennis door te geven in fotoworkshops en presentaties, schrijft voor magazines, verkoopt zijn foto’s en reist met onderwaterfotografen de wereld rond. Zijn passie voor de fotografie tezamen met een voortdurende honger naar nieuwe en creatieve visies en zijn jarenlange ervaring maken van hem de ideale leermeester. Dat was ook de reden voor Hugyfot, Belgisch fabrikant van onderwaterbehuizingen, om hem tot Hugyfot World Ambassador te benoemen.
 

Over de TODI Academy:
De "TODI Academy", afdeling van het grotere concept TODI , staat in voor de opleiding van (vrij)duikers, snorkelaars en zeemeerminnen. Tijdens een  introductie tussen 5000 tropische vissen kan je ontdekken hoe mooi en rustgevend het onderwaterleven is. Daarna kan je in onze duikschool een levenslang geldig brevet halen. 


x

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en krijg als eerte onze exclusieve aanbiedingen!

Wanneer je je aanvraag verstuurt, ga je akkoord met de verwerking van je gegevens zoals vermeld in ons privacybeleid, wij hechten veel belang aan je privacy.