daluur Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. ideal Created with Sketch. Instagram Icon Created with Sketch. piekuur Created with Sketch. Created with Sketch. Twitter Created with Sketch. visa Created with Sketch.

Nieuws

TODI viert haar éénjarig bestaan en zet grootste zoetwaterkogelvissen ter wereld uit!

TODI, het eerste indoor duik- en snorkelcentrum in Europa waar waterliefhebbers een unieke onderwaterervaring kunnen beleven tussen meer dan 4.000 tropische zoetwatervissen, bestaat eind oktober 1 jaar.

Naast de 25 vissoorten die we zelf in het bassin hebben geplaatst, is het duikbassin inmiddels ook de thuisbasis van een aantal prachtige vissen afkomstig van Aquatopia en Sealife. TODI beschikt over een ideale leefomgeving met een uitstekende waterkwaliteit met als resultaat een sterk voorplantingsgedrag tussen de vissen. Bij de opstart bewoonden een 2.200-tal vissen het bassin. Dit cijfer is ondertussen opgelopen tot meer dan 4.000 vissen. 

Vandaag worden 6 Tetraodon Mbu’s bijgeplaatst. Dit zijn de grootste zoetwaterkogelvissen die er bestaan. De Tetraodon Mbu kent zijn oorsprong in Afrika in het Kongo Basin en in het  Tanganyika meer. Het woord "mbu" betekent ‘rots’ in sommige Afrikaanse dialecten. De patronen en kleuren op hun lichaam vormen een zeer goede camouflage in de natuur.  Deze kogelvis is erg sociaal en het temperament verschilt enorm per individu. Deze vissen worden maximaal 70 cm groot en kunnen enkel in grote aquaria gehouden worden met een goede filtratie. 

Elke Tetraodon Mbu bij TODI heeft een meter of peter. Het betreft:

Ronny Margodt, voorzitter NELOS
Maria del Pilar RUIZ LOPEZ, présidente Lifras
Dion D’Hoop, voorzitter VVW
Edwin Sap, verantwoordelijke SSI voor de BeNeLux
Jack de Vries, voorzitter NOB

Hiermee benadrukken we dat TODI een duikomgeving is voor duikers van alle federaties/organisaties.