daluur Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. ideal Created with Sketch. Instagram Icon Created with Sketch. piekuur Created with Sketch. Created with Sketch. Twitter Created with Sketch. visa Created with Sketch.

Nieuws

Ademhalingsacademie SPIRAS organiseert 2 nieuwe workshops in oktober

Optimaliseer je ademhaling bij (vrij)duiken

Als je leert (vrij)duiken, merk je al snel hoe belangrijk je ademhaling is. Als je te snel ademt of te snel zwemt kan je gestrest geraken zodat je nog meer lucht gaat verbruiken. Als je niet goed oppast kan een diepe inademing betekenen dat je zomaar weer aan de oppervlakte zit. Als je veel lucht verbruikt dan hebben jij en je duikbuddy minder lang duikplezier. Als een duik gemiddeld 45 minuten duurt dan stellen we vast dat sommige duikers 250 keer in- en uitademen terwijl anderen dit 675 keer doen. Sommige vrijduikers blijven 2 minuten onder water. Anderen kunnen dit zonder problemen 4 minuten of langer.

Tijdens een (vrij)duikopleiding wordt er veel aandacht besteed aan veiligheid, druk, drijfvermogen, materiaal, planning, milieu, duikgeneeskunde, enz… maar wordt er doorgaans weinig stilgestaan bij een goede ademhaling. Hoe beter we onze ademhaling onder controle hebben tijdens het (vrij) duiken hoe aangenamer, hoe rustiger en hoe langer we kunnen (vrij)duiken. Tijdens deze workshop leggen we uit wat een goede ademhaling precies inhoudt en gaan we na hoe jij je ademhaling kan verbeteren om langer en meer ontspannen te kunnen genieten van de fauna en flora onder water.

✔︎Deelnemers worden bewust van hun eigen ademhaling.
✔︎Deelnemers leren hun ademhalingspatroon ontdekken.
✔︎Deelnemers verwerven inzicht in de relatie tussen ademhaling en (vrij)duiken.
✔︎Deelnemers ontdekken het belang en de voordelen van een goede ademhaling voor, tijdens en na het (vrij)duiken.
✔︎Deelnemers leren, ontspannen, rustig en functioneel ademen.
✔︎Deelnemers zijn in staat om basisoefeningen te doen om hun ademhaling te verbeteren.
✔︎Deelnemers ontvangen een instructiekaart waarop een aantal ademhalingsoefeningen staan uitgelegd zodat ze hier altijd naar kunnen teruggrijpen.

Datum: Vrijdag 15 oktober van 19u tot 21u30 (Duur: 2,5 uur)
Locatie: TODI
Prijs: 49€/persoon (Minstens 10 deelnemers om door te gaan)
Boeken: onthaal@todi.be

Ademhalingstechnieken bij stress en burn-out

Heeft u regelmatig te kampen met stress? Heeft u vaak een gejaagde, oppervlakkige ademhaling? Ademt u vooral door de mond en vanuit de borst? Heeft u soms paniekaanvallen of hyperventileert u? Zo ja dan is deze workshop echt iets voor u.
Ademhaling is voor ons allen zo vanzelfsprekend dat we niet realiseren hoe bepalend onze ademhaling is voor onze gezondheid en ons herstel. Zeker bij stress een burn-out is de ademhaling erg belangrijk. Zelf je adem kunnen reguleren is belangrijk voor het herstel. Door het oefenen van een goede ademhaling kan je stressklachten verminderen en heb je impact op het herstel bij een burn-out.
Het is wetenschappelijk aangetoond dat ademhalingsoefeningen helpen bij het verminderen en voorkomen van spanning en stress en dat het heilzaam is voor de fysieke en mentale gezondheid. Bovendien verscherpt een functionele ademhaling de focus, stimuleert het de creativiteit en wordt het uithoudingsvermogen verhoogd. “Goed” ademhalen is iets wat je overal en altijd kan doen en waarvoor je geen hulpmiddelen nodig hebt.
Tijdens deze workshop leer je hoe je door je eigen ademhaling te veranderen beter slaapt, beter presteert, stress de baas blijft en hou je burn-out kan voorkomen.

✔︎Deelnemers worden bewust van hun eigen ademhaling.
✔︎Deelnemers leren hun ademhalingspatroon ontdekken.
✔︎Deelnemers verwerven inzicht in de relatie tussen stress en ademhaling en de invloed hiervan op ons dagelijks leven.
✔︎Deelnemers ontdekken het belang en de voordelen van een goede ademhaling.
✔︎Deelnemers leren, ontspannen, rustig en functioneel ademen.
✔︎Deelnemers zijn in staat om basisoefeningen te doen rond stressbeheersing, verscherpen van focus, tot rust komen en in slaap vallen.
✔︎Deelnemers ontvangen een instructiekaart waarop een aantal ademhalingsoefeningen staan uitgelegd zodat ze hier altijd naar kunnen teruggrijpen.

Datum: Vrijdag 29 oktober van 19u tot 21u30 (duur: 2,5 uur)
Locatie: TODI
Prijs: 49€/persoon (Minstens 10 deelnemers om door te gaan)
Boeken: onthaal@todi.be

Over SPIRAS

Spiras is een ademhalingsacademie die vertrekt vanuit een holistische, wetenschappelijke kijk op ademhalen met als doel mensen te helpen in alle facetten van het ademhalen. Het werd opgericht door Dirk Heylen en Wouter Schoovaerts en is ontstaan uit hun passie voor ademhalen. Beiden zijn ze 15 jaar actief en bewust bezig met ademhalen. Het zijn de bezielers, oprichters en bestuurders van TODI indoorduikcentrum te Beringen. Inmiddels is Spiras uitgegroeid tot een netwerk van professionals zodat een hoge kwaliteit van dienstverlening kan gewaarborgd worden. Spiras is actief in alle domein van de ademhaling. Het betreft onder meer ademen bij stress en burn-out, astma, hyperventileren, COVID 19, sport (focus op lopen, fietsen, zwemmen, duiken en vrijduiken), yoga, zang, stemgebruik, blaasinstrumenten en spreken in het openbaar.
www.spiras.be
 


x

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en krijg als eerte onze exclusieve aanbiedingen!

Wanneer je je aanvraag verstuurt, ga je akkoord met de verwerking van je gegevens zoals vermeld in ons privacybeleid, wij hechten veel belang aan je privacy.