daluur Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. ideal Created with Sketch. Instagram Icon Created with Sketch. piekuur Created with Sketch. Created with Sketch. Twitter Created with Sketch. visa Created with Sketch.

Apneuduiken

Apneuduiken, freediving of apnea duiken is, met behulp van de juiste ademtechnieken, de onderwaterwereld ontdekken met niets dan je eigen longen. Deze vorm van duiken laat je ten volle genieten van de stilte en de rust tussen de vissen.

Apneuduiken is een sport die steeds populairder wordt. Het is echt voor ieder wat wils. Je kunt ervoor kiezen om puur te relaxen onder water, of je toeleggen op het meer competitieve aspect van deze sport. Van fotografie tot speervissen, van zeemeerminnen tot apneuduikwedstrijden. In de wereld van het apneuduiken zijn er veel mogelijkheden.


Wat?
Apneuduiken. Als je een geldig apneuduikbrevet hebt, dan kun je via deze website gewoon een duik reserveren. Je dient altijd een buddy te hebben die met mee vrijduikt. Heb je nog nooit gedoken, maar wil je het graag leren of heb je geen buddy? Dan ben je van harte welkom voor een opleiding bij de TODI Academy. Of eerst een initiatie, om het eens te proberen. 

Duur?
Een apneubeurt duurt 2 uur.  
Als je langer in de ‘Experience Zone’ bleef, dan betaal je € 10 per begonnen kwartier bij.

Wat breng je mee?
Zwemkledij en badhanddoek

Inbegrepen in de prijs?
Toegang, duikbril, tuba en gewone vinnen

Niet inbegrepen in de prijs?
Loodgordel en lood dien je zelf mee te brengen en kan niet bij TODI gehuurd worden


Minimumleeftijd?
Gelieve de regels van je eigen apneuduikorganisatie te volgen. 

Reserveren?
Reserveer online, telefonisch of per e-mail. Bij aankomst meld je dan aan bij de onthaalbalie op het tijdstip dat vermeld staat op je toegangsticket of dat telefonisch/schriftelijk afgesproken werd. Je kunt uiteraard ook zonder te reserveren naar TODI komen in de hoop dat er nog plaats is in het bad.

Breng sowieso elke keer je brevet mee en je verzekeringsbewijs. Als je (nog) geen verzekering hebt, dan kun je dat bij TODI voor 5 euro in orde brengen. Ook vragen we je te bevestigen of je medisch geschikt bent om te apneuduiken.

Praktisch?

  • Polsbandje: Je krijgt van ons een gekleurd polsbandje. Dat geeft je gedurende 2 uur toegang tot de ‘Experience Zone’, waar de onderwaterpret begint.Draag je polsbandje altijd zichtbaar.
  • Kleedkamers: Eerst kom je in de kleedkamers. Je doet je zwemkleding aan en laat je andere spullen achter in een locker die je kunt openen en afsluiten met je polsbandje. Dan ga je blootsvoets met de trap of de lift naar de vierde verdieping, richting duikbassin of instructiebad. Je neemt je eigen apneuduikmateriaal mee.
  • Aan het bassin: Stap door het voetbad, onder de douche en ontsmet daarnje je materiaal. Dat doe je door het onder te dompelen in de wasbak en grondig na te spoelen in de spoelbak. Voor je met je volledige apneu-uitrusting het water ingaat, vragen we je om nog eens onder de douche te passeren. Dat vinden onze vissen fijn. En voor de ontwaseming van je masker gebruik je de biologisch afbreekbare producten die we speciaal daarvoor aankopen.
  • Na je apneuduik: Ontsmet je materiaal, plaats je materiaal terug waar je ze gevonden hebt. Daarna kleed je je weer om in de kleedkamers op het gelijkvloers en je deponeert je polsbandje in de daartoe voorziene bus. 

​Op deze website vind je het document 'Wat er in ons huis zoal mag'. Daarin staat welk eigen materiaal je mag meebrengen en wat je beter thuislaat. 


x

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en krijg als eerte onze exclusieve aanbiedingen!

Wanneer je je aanvraag verstuurt, ga je akkoord met de verwerking van je gegevens zoals vermeld in ons privacybeleid, wij hechten veel belang aan je privacy.