daluur Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. ideal Created with Sketch. Instagram Icon Created with Sketch. piekuur Created with Sketch. Created with Sketch. Twitter Created with Sketch. visa Created with Sketch.

Nieuws

Op trainingsdag met de civiele bescherming

De civiele bescherming heeft twee kazernes in België: één in Vlaanderen en één in Wallonië. Beide hebben een duikteam. Het unieke in dit verhaal is dat deze teams steeds samenwerken en trainen. Hun hoofdtaak bestaat uit het zoeken naar vermiste personen in samenwerking met de Cel vermiste personen onder leiding van Alain Remue. Jaarlijks helpen zij vele families hun dierbaren terug te vinden. Dit gebeurt steeds in samenwerking met het technisch steunteam van de politie (TST). Een andere taak die ze uitvoeren is het zoeken van bewijsmateriaal voor gerechtelijk onderzoek. Dit kan gaan over wapens, kluizen, auto's enz... Ook hier kunnen ze regelmatig een oplossing bieden in een zeer moeilijke materie. Ze werken dan ook steeds in moeilijke omstandigheden. De Belgische waterlopen zijn niet te vergelijken met het heldere water in TODI. Toch is het voor hen heel interessant om oefeningen uit te werken in deze veilige omgeving waar ze alles kunnen begeleiden om zo in de toekomst nog efficiënter te werken. Jaarlijks doen ze zo'n tachtig interventies. Omdat ze met verschillende diensten samenwerken zijn werking en richtlijnen zeer belangrijk.  


x

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en krijg als eerte onze exclusieve aanbiedingen!

Wanneer je je aanvraag verstuurt, ga je akkoord met de verwerking van je gegevens zoals vermeld in ons privacybeleid, wij hechten veel belang aan je privacy.