daluur Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. ideal Created with Sketch. Instagram Icon Created with Sketch. piekuur Created with Sketch. Created with Sketch. Twitter Created with Sketch. visa Created with Sketch.

Nieuws

TODI Photo Academy ziet het licht

Vanaf oktober 2020 kan je bij TODI maar liefst 3 nieuwe onderwaterfotografie workshops volgen, zowel voor beginnende als ervaren fotografen.

De TODI Photo Academy is een samenwerking tussen de TODI Academy en award winning, professioneel onderwaterfotograaf Filip Staes.

                                                                                                                                                                           

Niveau 1: “Voor beginnende fotografen”

Ben je net begonnen met de (onderwater)fotografie? Of ben je al een tijdje bezig, maar vallen de resultaten tegen? Dan is deze workshop op jouw maat gesneden.

Onder water zijn de omstandigheden totaal anders dan boven de waterspiegel.De automatische stand van ons fototoestel gaat dan de mist in en het resultaat zijn vaak foto’s die te blauw of groen zijn, geen contrast hebben, niet scherp zijn of waar het beeld helemaal niet overeenkomt met wat je voor ogen had. In de workshop leer je o.a. waarom en hoe je manueel kan fotograferen,  welke camera’s, flitsers en lenzen er voor onderwater  bestaan en welke soorten fotografie je ermee kan doen.  De instellingen sluitertijd, diafragma en ISO gaan voor jou geen geheimen meer hebben.

Datum: vrijdag 2/10 van 9u45 tot 17u30
Prijs: 149€ (of 99€ voor het theoretische gedeelte)
Inschrijven

 

Niveau 2: “Compositie en belichting”

Voor fotografen die al wat ervaring hebben en de basisprincipes van fotografie beheersen of de workshop niveau 1 gevolgd hebben.

Grote meesters zoals Rubens, Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer, Leonardo da Vinci of Michelangelo wisten het in een ver verleden reeds, een schilderij stond of viel met waar de onderwerpen in beeld gebracht werden en hoe het licht op het doek viel. In fotografie is dat net hetzelfde. Een foto heeft een goede compositie en de juiste belichting nodig. Wil je meer te weten komen over compositieregels zoals  dieptewerking, perspectief, de gulden snede, diagonalen en manieren van belichten, dan is de workshop "Compositie en belichting" iets voor jou.

Datum: vrijdag 6/11 (herfstvakantie) van 9u45 tot 17u30
Prijs: 149€ (of 99€ voor het theoretische gedeelte)
Inschrijven
 

Niveau 2: “Speciale technieken voor creatieve fotografie”

Fotografen die al wat ervaring hebben en de basisprincipes van fotografie beheersen of de workshop niveau 1 gevolgd hebben. 

Fotografie heeft zich sinds de komst van het digitale tijdperk sterk ontwikkelt. Steeds meer duikers fotograferen en internet barst bijna uit zijn voegen met mooie foto's. Is er dan nog wel ruimte voor nog meer foto's en hoe val je op? In de workshop "speciale technieken voor creatieve fotografie"  krijg je verschillende manieren uitgelegd hoe je je beelden anders kan maken en hiermee origineler uit de hoek kan komen.

Datum: vrijdag 4/12 van 9u45 tot 17u30
Prijs: 149€ (of 99€ voor het theoretische gedeelte)
Inschrijven

 

Over Filip Staes:
De duikcarrière van Filip begon 28 jaar geleden. Enkele jaren later werd hij door de onderwaterfotografie microbe gebeten  toen hij met een gehuurde Nikonos zijn eerste foto’s in de Rode Zee maakte. De eerste wedstrijden in 2000 waren succesvol en inmiddels heeft hij meer dan 170 nationale en internationale podiumplaatsen behaald.

Enkele van zijn grootste prestaties zijn: 3 x Belgisch kampioen en 4 x fotograaf van het jaar (2014, 2016, 2018, 2019), winnaar van het Nederlands kampioenschap (2016), eerste plaats creatieve visie bij Ocean Geographic in Australië (2018), de David Doubilet prijs (2015) en de Jim Church prijs (2013) voor uitmuntendheid  en creativiteit in de fotografie bij Beneath The Sea (USA) en een derde plaats in de categorie visportret op het CMAS Wereldkampioenschap Onderwaterfotografie (2019).

Filip houdt ervan om zijn kennis door te geven in fotoworkshops en presentaties, schrijft voor magazines, verkoopt zijn foto’s en reist met onderwaterfotografen de wereld rond. Zijn passie voor de fotografie tezamen met een voortdurende honger naar nieuwe en creatieve visies en zijn jarenlange ervaring maken van hem de ideale leermeester. Dat was ook de reden voor Hugyfot, Belgisch fabrikant van onderwaterbehuizingen, om hem tot Hugyfot World Ambassador te benoemen.
 

Over de TODI Academy:
De "TODI Academy", afdeling van het grotere concept TODI , staat in voor de opleiding van (vrij)duikers, snorkelaars en zeemeerminnen. Tijdens een  introductie tussen 5000 tropische vissen kan je ontdekken hoe mooi en rustgevend het onderwaterleven is. Daarna kan je in onze duikschool een levenslang geldig brevet halen. 


x

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en krijg als eerte onze exclusieve aanbiedingen!

Wanneer je je aanvraag verstuurt, ga je akkoord met de verwerking van je gegevens zoals vermeld in ons privacybeleid, wij hechten veel belang aan je privacy.